Od 13. 12. 2014 jsou uváděna na jídelním lístku čísla alergenů, které jsou v jídle obsaženy, na základě směrnice č. 1169/2011 EU o poskytování informací o alergenech v potravinách.
Seznam alergenů vyznačených na jídelním lístku podle kódů:
- obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda) a výrobky z nich
- korýši a výrobky z nich
- vejce a výrobky z nich
- ryby a výrobky z nich
- podzemnice olejná(arašídy) a výrobky z nich
- sójové boby(sója) a výrobky z nich
- mléko a výrobky z něj včetně laktózy
- skořápkové plody
- celer a výrobky z něj
- hořčice a výrobky z ní
- sezamová semena a výrobky z nich
- oxid siřičitý a siřičitany
- vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
- měkkýši a výrobky z nich